divendres, 20 de gener del 2017

ACTE SOBRE LA CONSERVACIÓ DELS PRATS DE DALL A L’ALBERA

El dissabte 28 de gener, a les 11 del matí, es realitzarà a Cantallops un acte per explicar el projecte “Cultivant biodiversitat” i signar els acords de custòdia agrària amb els propietaris dels prats de dall més ben conservats de l’Albera (al terme municipal de Cantallops) L’objectiu del projecte és compatibilizar l’activitat agroramadera amb la conservació dels seus valors naturals.
A l’acte estarem acompanyats pels propietaris dels prats de Cantallops, per la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i l’alcalde de Cantallops, Joan Sabartés. És un acte obert a tothom.
“Cultivant biodiversitat” és un programa de custòdia del territori on la IAEDEN pretén participar de la conservació d’alguns prats de dall i basses temporànies de l’Albera, entenent que són part del mateix conjunt hidrològic i que es troben entre els hàbitats d’interès comunitari més singulars presents a la zona.
Els prats de dall són hàbitats seminaturals que han de ser objecte de maneig permanent per garantir-ne la conservació. Els diferents estudis realitzats adverteixen que la seva conservació no està garantida a llarg termini, per causes multifactorials. Per altra banda, les basses temporànies són hàbitats d’interès comunitari prioritaris i reconeguts per la seva elevada biodiversitat i la seva singularitat florística. La seva conservació és una prioritat pel grup de custòdia agrària de la IAEDEN i per això cal un reconeixement de la feina realitzada pels pagesos de la zona durant molts anys.
L’objectiu general de “Cultivant biodiversitat” és garantir la conservació dels prats de dall i basses temporànies de l’Albera i compatibilitzar l’ús agroramader amb la conservació dels seus valors naturals.