dimecres, 24 de juliol del 2013

Sortida de formació "Conservació de punts d'aigua a les explotacions agràries"



El passat 17 de juliol vam participar a la sortida de formació "Conservació de punts d'aigua a les explotacions agràries" a Rupit organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària de la Xarxa de Custòdia del Territori. Vam poder observar diferents ambientalitzacions de punts d'aigua d'algunes finques de la zona. Molt interessant!


dimarts, 23 de juliol del 2013

Trobada de cantadors d'Espolla


Com cada any aquest cap de setmana de juliol s'ha organitzat la 11a trobada de cantadors d'Espolla i la IAEDEN-Salvem l'Empordà ha col·laborat organitzant el sopar i la barra de la festa. Aquest any, el menjar del sopar ha vingut en part de les finques que tenim acord de custòdia agrària.



dilluns, 8 de juliol del 2013

Instal.lació de caixes-niu a finques amb acord de custòdia

Aquesta vegada, hem instal·lat una caixa niu d'òliba a la finca Tomatissims de Sant Pere Pescador, en una antiga cisterna que actualment està en desús i que la propera primavera pot ser un bon lloc per alguna òliba que vulgui nidificar a la zona. També es va aprofitar per a penjar una caixa per rat-penats que els pot servir de refugi per amagar-se de dia. Els rat-penats són uns bons insectívors que són de gran utilitat a les zones on hi ha molt de mosquits. Aquestes caixes-niu van ser muntades en una jornada de voluntariat de muntatge de caixes niu del passat mes de febrer. 





dijous, 4 de juliol del 2013

Presentació-tastet "Un paisatge que alimenta"

El passat divendres 28 de juny vam presentar la campanya "Un paisatge que alimenta" durant un tastet de productes de custòdia agrària a la Galeria d'Art Rosa de Girona. Els alumnes que durant l'any han participat de cursos d'aquest taller van poder degustar diferents productes com vedella de l'Albera de Baussitges, l'Heus negre de *lavinyeta, maduixes del Mas Galceran, cremes VITRA, formatge SET del Mas Marcè, oli Memoriae i vi DEMONTRE de Can Torres, mentre explicàvem els acords de col·laboració que tenim amb les finques i els valors naturals, culturals i paisatgístics.