dimecres, 16 de gener del 2013

Jornada de voluntariat a Baussitges


El proper diumenge 27 de gener realitzarem una matinal de treball a la finca de Baussitges per tal de millorar el sistema de gestió d’aigua de l'explotació ramadera del mas Corbera (canalitzacions, dipòsits i basses), i afavorir així la conservació de la flora i fauna de les rieres de la finca. Entre les espècies a destacar que sortiran afavorides de la millora de gestió de l’aigua de la finca hi ha el cranc de riu autòcton (Austropotamobius pallipes), una espècie en perill d’extinció a Catalunya.
Aquesta sortida s'enmarca dins la campanya de custòdia agrària en el marc de del projecte “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i pel FEADER.
La muntanya de Baussitges està situada dins el municipi d'Espolla, part d'aquesta està inclosa dins el PNIN de l'Albera. Mantenen diversos ramats de vaca de l'Albera (raça autòctona), essent de les poques finques de la comarca que mantenen aquesta raça. La finca ven carn dels vedells amb certificat ecològic i també oli propi.



Per assistir-hi cal inscripció prèvia per telèfon al 972670531 de dilluns a divendres de 9h a 13h o agroterritori@iaeden.cat.