dimarts, 31 de gener del 2012

Tastet de productes de custòdia agrària

El passat dissabte 28 de gener després de l'assemblea general de socis de la IAEDEN es va organitzar un tastet de productes de custòdia agrària entre els assistents. Les persones que hi van assistir van poder degustar formatges del Mas Marcè, pa de la Tramuntana amb tomata del Mas Galceran i oli del Mas Marcè i vi negre de Can Torres.





divendres, 20 de gener del 2012

Primeres signatures d'acords de custòdia agrària

Fa uns mesos que a l'Alt Empordà s'està promovent una campanya de custòdia agrària en el marc de del projecte“Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí i pel FEADER.
Durant aquesta setmana s'han signat els primers dos acords de custòdia entre IAEDEN, GOB Menorca i les explotacions, en aquest cas es tracta de:
- El Celler Can Torres de Vilartolí (Sant Climent Sescebes): una finca vitivinícola que elabora vi ecològic.

Can Torres

Mas Galceran (Sant Miquel de Fluvià): una finca d'horta ecològica situada al costat del riu Fluvià que ven directament al consumidor a través de la seva pàgina web.

Mas Galceran



Taller pràctic de formació de voluntariat

Com ja sabeu a través del projecte de custòdia agrària des de la IAEDEN hem comprat una desbrossadora i una motoserra. La intenció d'aquestes eines és que siguin utilitzades  pel grup de voluntariat agrari. Per aquesta raó, s'organitza un taller pràctic de formació perquè aprenguem a utilitzar-les correctament i de manera segura.
En aquesta ocasió us invitem a assistir al taller pràctic que ens organitza en Xavier Laporta a Vilajuïga el proper dissabte 28 de gener de 10-12h del matí.
Els que volgueu assistir a aquest taller envieu un correu elctrònic a agroterritori@iaeden.cat


dilluns, 16 de gener del 2012

Balanç del taller de construcció de caixes niu

En el taller de construcció de caixes niu de diumenge passat vam construir un total de 16 caixes niu entre les 25 persones que hi vam participar. De bon matí ens vam trobar als estanyols del Mas margall on vam construir dues caixes niu per a òliba, dues per a xoriguer, 3 per a rat-penat i unes 10 caixes niu per a ocells insectívors.
Una part d'aquestes caixes niu es  penjaran en finques amb acord de custòdia agrària i l'altre part es va aprofitar per a penjar-les per l'espai dels estanyols del Mas Margall (Avinyonet de Puigventós) que és gestionat per la IAEDEN.




dimecres, 4 de gener del 2012

Taller de construcció de caixes niu


Diumenge 15 de gener. Taller de construcció de caixes niu
Durant les jornades de manteniment dels Estanyols del Mas Margall ha sortit la idea d’augmentar el número de caixes nius que tenim instal·lades a la zona. A més, també hi ha prevista la instal·lació de caixes niu en determinades finques que signaran acords de custòdia agrària amb la IAEDEN. Per això farem una jornada de construcció de caixes niu. El taller estarà dirigit per en Joan Ventura i es realitzarà als estanyols del Mas Margall. Un cop acabat el taller se n'instal·laran algunes a la zona del Mas Margall.

Hora i lloc: a les 10 del matí als estanyols del Mas Margall.
Inscripcions: l’activitat és gratuïta però cal apuntar-se trucant el local 972670531
Organitza: IAEDEN i GOB Menorca