dilluns, 12 de març del 2012

Seminari d'agricultura i medi ambient 2012

Fa uns mesos que a l'Alt Empordà s'està promovent una campanya de custòdia agrària en el marc de del projecte “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Mar¡ i pel FEADER.
En el marc de la custòdia agrària, aquest cap de setmana hi ha hagut la primera sessió del Seminari d'Agricultura i Medi Ambient a l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries amb un gran èxit de participació.

El proper dissabte 17 de març hi ha la darrera sessió en la que hi haurà presentacions de projectes com:

-Projecte “Lechazos montañas de Liébana” de la Fundacion Quebrantahuesos, on alguns restaurants de Picos de Europa serveixen carn de xai amb el valor afegit de la conservació del trencalòs.

-Projecte “Les oliveres mil·lenàries”, element característic del paisatge de la Mancomunitat de la Taula del Sènia.

Aquí, hi podeu trobar el programa del seminari. Si algú si vol apuntar encara ho pot fer al correu electrònic agroterritori@iaeden o consultant  el blog http://agroterritori-iaeden.blogspot.com/

Així mateix, també s'ha preparat una exposició anomenada "CULTIVANT SINERGIES. Un paisatge que alimenta" que mostra les oportunitats que ofereix una activitat agrària responsable, com el manteniment del paisatge, la conservació dels valors naturals i culturals o els productes de qualitat que s'elaboren en aquestes finques. Aquesta exposició  romandrà a l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries fins el proper 15 d'abril.

Per a més informació: 972670531 (matins)

Foto de la primera sessió del seminari (10 de març)